Diensten
Wolffs Dakbedekking Hoensbroek
Dakreparatie renovatie en nieuwbouw
Diensten

Reparaties en kleine dakwerkzaamheden :
Als uw dak lekt wil dat niet gelijk zeggen dat u toe bent aan een nieuw dak. Vaak verkeert de dakbedekking nog in redelijke staat maar is de afvoer aan vervanging toe of moeten enkele randstroken vernieuwd worden. Bij een lekkage-melding bekijk ik serieus het probleem en bespreek ik met u de mogelijkheden. In het ene geval kan een dak nog enkele jaren mee na het uitvoeren van enkele herstelwerkzaamheden : Voordat ik een reparatie uitvoer vertel ik u altijd vooraf de kosten zodat u niet achteraf voor verrassingen komt te staan.
In het andere geval is repareren slechts een tijdelijke oplossing, dan adviseer ik liever een nieuw dak. Ik geef u een eerlijk advies. De uiteindelijke beslissing is natuurlijk altijd aan u.

Nieuwbouw :
Het beste platte dak bestaat nog steeds uit drie lagen
Mijn specialiteit is het platte, bitumen dak. Vroeger werd een dak standaard opgebouwd met 3 lagen dakbedekking,
Toen hechtte men nog waarde aan duurzaamheid. Die daken gingen 30-40 jaar mee.Tegenwoordig worden in Nederland enkel 2-laagse of zelfs 1-laagse dakbedekkingssystemen aangeboden. Hier wordt 10 jaar garantie op gegeven en daar zijn deze systemen ook maar op berekend. Maar na 10 jaar ( soms zelfs al eerder) beginnen de eerste gebreken al de kop op te steken.
Feit blijft namelijk dat je met een 1-laags of 2-laags systeem uiteindelijk toch maar 1 waterdichte laag hebt.

Vandaar dat ik zweer bij het oude,vertrouwde 3-laagse daksysteem : 
1: De onderlaag

2: De waterdichte tussenlaag. Snel waterdicht dicht, dit is nog geen net werk.
3: De waterdichte toplaag. Extra UV-bestendig en een optisch mooi eindresultaat.

In Nederland wordt het drie-laags systeem incidenteel toegepast op speciale daken die extra aandacht vereisen....
ik behandel elk dak met die extra aandacht : 1 onderlaag afgewerkt met 2 waterdichte lagen.

Bij nieuwbouw heeft het 3-laags daksysteem daarbij nog 1 groot voordeel : Met de waterdichte tussenlaag is het dak snel waterdicht. Stucadoor, electricien e.d. kunnen droog verder met hun werk. Moet een metselaar of timmerman bijvoorbeeld nog werkzaamheden op of vanaf het dak uitvoeren, geen probleem. Zolang de toplaag nog niet is aangebracht kan iedereen zijn gang gaan ( uiteraard wel met een beetje voorzichtigheid ). Als de toplaag eenmaal is aangebracht wil je uiteraard geen geknoei meer op je nieuwe mooie dak.


Renovatie :
Soms is het mogelijk om de oude dakbedekking te laten liggen. We praten dan over preventief onderhoud.  De bestaande dakbedekking mag dan dienen als 1e waterdichte laag waarop een dampdrukverdelende bedekking met waterdichte toplaag wordt aangebracht. Voorwaarde is dan wel dat de oude bedekking nog in redelijke staat verkeerd en er geen sprake is geweest van veelvuldige en langdurige lekkages. Als eenmaal sprake is van veel vocht/water onder de bedekking adviseer ik altijd : slopen en 3 nieuwe lagen. Ik maak het goed of ik maak het niet.


Prijs-kwaliteit
Ik gebruik uitsluitend materialen van A-kwaliteit die voldoen aan de strengste eisen van vandaag en met zorg en aandacht worden verwerkt. Niet de kwantiteit....maar de kwaliteit staat voorop. Om toch te kunnen concurreren met andere bedrijven probeer ik andere kosten zo laag mogelijk te houden : Ik rijd geen nieuwe bus of werk vanuit een groot kantoor.De administatie wordt zoveel mogelijk in eigen beheer gedaan. Bij grotere projecten wordt ik bijgestaan door een vast team van ZZP 'ers waarmee gunstige prijsafspraken zijn gemaakt.
Dan nog...de concurrentie is moordend. Bedrijven uit de regio Brabant tot aan Friesland komen naar Limburg en maken uw dak voor een prijs waar ik niet mee kan concurreren.  Ik bied u 15 jaar garantie, betrouwbaarheid en zekerheid, uitstekende service en een gratis onderhoudscontract. En dat alles voor een eerlijke schappelijke prijs.De klant is koning

Ik neem de tijd voor het werk en lever met passie en plezier een net, waterdicht en kwalitatief produkt af. Offertes en plan van aanpak worden persoonlijk doorgesproken, zodat vervelende meerwerk-kosten vermeden kunnen worden. Ik ben het aanspreekpunt en ik ben de uitvoerende persoon. Dat voorkomt al veel communicatie-problemen. Arbeidstijden, geluidshinder, aan - en afvoer van materialen enz. alles kan in overleg.EPDM of kunststof-dakbedekking
Produkten als EPDM en PVC worden steeds meer als innovatie op dakgebied gepresenteerd. Zij bieden ook enkele voordelen : mileuvriendelijk, recyclebaar en makkelijk te verwerken. Deze produkten staan echter nog steeds in de kinderschoenen en hebben mij nog steeds niet weten te overtuigen. Ik moet nl. nog regelmatig daken vernieuwen die zijn voorzien van PVC of EPDM-bedekking, maar inmiddels bol staan als een trampoline, met lekkages als gevolg. Van de 40 jaar garantie waarmee deze produkten worden aangeprezen blijft in de praktijk niets over. De ontwikkelingen op deze markt houd ik nauwlettend in de gaten maar ,totdat er een produkt is dat aan mijn eisen voldoet, zweer ik bij een 3-laags daksysteem.

Boeiboorden

Vaak het enige gedeelte van dakwerk, wat echt in het zicht valt. Dus dat moet net en strak zijn. Ik adviseer Colorcoat HPS200 Ultra ( Plastisol ) om de bestaande boeiboorden te bekleden. Dit is een staalplaat geproduceerd door Tata Steel  en in verschillende kleuren verkrijgbaar. www.colorcoat-online.com 
 Plastisol biedt vele voordelen :
*Nooit meer schilderen
*Alle kleuren leverbaar
*Kan direct op de bestaande boeiboorden worden verlijmd ( mits nog in redelijke staat ), dus bouwkundige aanpassingen zijn niet nodig.
*Voordeliger dan Trespa e.d.
Plastisol kan gaan "golven " als het niet goed is aangebracht. Door het gebruik van 2 verschillende lijmsoorten en een eigen ontwikkelde lijm-methode is "golven " verleden tijd.


Pannendaken
*Dakgoten vervangen/repareren
*Schoorsteen renovatie
*Overige herstelwerkzaamheden
Complete pannendaken vernieuwen zit niet meer in het pakket.

                                      

HomeDienstenAanbiedingenProductenContactFotogalerij